Aktiviteter og foredrag 2018

Høyres hus

Prof. Justin Hughes, Loyola Law School, Los Angeles, innleder om
THE GLOBAL SPREAD OF THE FAIR USE DOCTRINE

Prof. Hughes har en doktograd i rettsvitenskap fra Harvard University. Han underviser i bl.a. opphavs- og varemerkrett, også teknologirelatert, og internasjonal handel ved Loyola Law School, Los Angeles. Før dette var han ansatt som professor ved Cardozo Law School, New York. Han grunnla Cardozo’s Indie Film Clinic, hvor han fortsatt underviser. I perioden 2009–2013 var han seniorrådgiver i opphavsrettsspørsmål i Obama-administrasjonen og var USAs sjefsforhandler og sentral for det som ble Beijing-traktaten om audiovisuelle fremførelser (2012) og Marrakesh-traktaten om adgang til verk for lesehemmede (2013). Prof. Hughes har utgitt en rekke artikler og er kjent for sin filosofiske og historiske tilnærming til opphavs- og varemerkerett.

Hughes’ artikkel hos SSRN vil kunne være av interesse:
Hughes, Justin, Fair Use and Its Politics – At Home and Abroad (April 17, 2015). Copyright Law in the Age of Exceptions and Limitations, Ruth Okediji, editor, Cambridge University Press, 2015, Forthcoming; Loyola-LA Legal Studies Paper No. 2015-18.

Vi ber om påmelding innen fredag 23. november kl. 15.

Seminar hos BI
28. november 2018
kl. 9–12

Institutt for rettsvitenskap og styring ved BI arrangerer seminaret
THE FUTURE OF COPYRIGHT ECONOMY
med en rekke foredrag som vil ha interesse for medlemmene.

Seminaret foregår hos BI – campus Oslo, Auditorium B2-010.
Gratis deltakelse.

Påmelding til BI innen fredag 23. november.

Waterhole/frokostmøte
11. desember kl. 8
hos Advokatfirmaet Wiersholm, Dokkveien 1

NIR – Norsk forening for Industriell Rettsbeskyttelse – og Opphavsrettsforeningen arrangerer felles Waterhole/frokostmøte.
Prof. Estelle Derclaye, University of Nottingham, holder foredrag over temaet A MODEL COPYRIGHT/DESIGN INTERFACE: NOT AN IMPOSSIBLE AND UNDESIRABLE TASK?

Prof. Derclaye er redaktør av boken 'The Copyright/Design Interface' som kom ut tidligere i år. I tillegg til et kapittel om temaet for foredraget har hun skrevet kapitlet om Italia.

Vi ber om påmelding innen 7. desember kl. 15.
Det blir servert Waterhole-frokost og kaffe/te.
Deltakelse er gratis, men "no-show" vil bli fakturert med kr 100.

Tidligere i 2018

11. oktober 2018

Prof. Ole-Andreas Rognstad redegjorde for nyheter, herunder ny åndsverklov, og holder innlegg om OPPHAVSRETT OG KUNSTIG INTELLIGENS.

➤ Last ned Rognstads presentasjon.

ALAIs årskongress
Montreal